X

Veilig naar de fysiotherapeut. Dat doe je zo.

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiƫnten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent.Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiƫneregels:

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Marcel Bakker (Fysio Oudehaske)

Fysiotherapie

U gaat naar de fysiotherapeut wanneer u problemen ervaart met bewegen of omdat u gezondheidsklachten hebt die mogelijk met bewegingsproblemen te maken hebben.

Fysiotherapie richt zich op het herstel en het ontwikkelen van optimaal bewegen afgestemd op individuele situaties. En dan hebben we het over bewegen in de ruimste zin van het woord.

Na het stellen van een diagnose, maakt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan om uw klachten zo snel mogelijk te verlichten. U kunt hierbij op professioneel advies rekenen en een therapeut die rekening houdt met uw wensen en mogelijkheden.

Ook kan het zijn dat u oefeningen mee krijgt naar huis om elke dag te doen om zo het genezingsproces te bespoedigen. Wanneer u door uw klachten niet naar de praktijk kunt komen, is het mogelijk om thuis behandeld te worden. Voor een behandeling aan huis kan een verwijzing van uw behandelend arts nodig zijn, afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar.

Bij twijfel over de aard van uw klacht zal de fysiotherapeut u doorverwijzen naar een specialist of uw huisarts.

Marcel Bakker en Rixt IJntema zijn allebei Registertherapeut en BIG geregistreerd. Dit houdt in dat hij verplicht is regelmatig bij te scholen zodat zijn kennis up to date is.

Wist u dat u ook zonder een verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut kunt? Wanneer u denkt fysiotherapie nodig te hebben, dan kunt u via D.T.F. ( directe toegankelijkheid fysiotherapie) gelijk bij de fysiotherapeut terecht.

Naar boven

© 2017 Fysio Oudehaske

PRONIEK