X

Veilig naar de fysiotherapeut. Dat doe je zo.

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent.Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Marcel Bakker (Fysio Oudehaske)

Methode Marsman

Methode Marsman is een manier om uw lichaam “los te maken” om het beter te laten functioneren.

Doordat deze methode een veel zachtere manier van losmaken is dan andere vormen van manuele therapie, kan dit voor veel klachten verlichting geven. De techniek richt zich op de gewrichten en het omliggende kapsel, de banden en spieren.

De Methode Marsman kijkt heel individueel naar de mens. Er wordt gewerkt met 128 verschillende typen ruggen. Binnen deze 128 typen ruggen wordt er weer individueel naar accenten gekeken. Aan de hand van houdings- en bewegingskenmerken wordt een zogenaamde typediagnose gemaakt.

Hierbij wordt gekeken naar voorkeurshoudingen; bent u links- of rechtshandig. Heeft u een opstrekkende ribbenkastvorm of niet. Bent u links- of rechtsbenig. De methode kijkt naar welk oog dominant is, met welk oog u “mikt”.

Hierdoor wordt een gedetailleerd beeld gekregen over hoe u het beste functioneert in het dagelijks leven. Uw werkhouding bv. achter de computer maar ook bij sporten. De behandeling bestaat vervolgens uit een passieve mobilisatie van de bewegingsbeperkingen. Door daarna lichte wijzigingen toe te passen in het dagelijks leven, wordt veelal voorkomen dat de klachten terug komen.

Door jarenlange ervaring met deze methode, is het mogelijk om ook bij een aantal chronische klachten toch nog verlichting te realiseren. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

De Methode Marsman is voor mij als behandelaar en voor u als patiënt een zeer waardevolle, bijna onmisbare, toevoeging aan de fysiotherapeutische behandeling.

Voorbeelden waarbij de Methode Marsman toegepast kan worden zijn:

  • Hoofd- en nekpijn en het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen en handen.
  • Rugklachten hoog in de rug met rib- en borstpijn.
  • Lage rugpijn, eventueel met uitstralende pijn naar de benen.
  • Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek.
Naar boven

© 2017 Fysio Oudehaske

PRONIEK