X

Veilig naar de fysiotherapeut. Dat doe je zo.

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent.Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Marcel Bakker (Fysio Oudehaske)

Sportbegeleiding

Sportbegeleiding is zeer breed:

Blessures of klachten tijdens het sporten zijn zeer individueel, of je nu een (sub) topper bent of sporten echt voor je ontspanning doet. Soms is het zeer uitvoerig bespreken van je sporttechniek of het proberen te verklaren van de blessure al het grootste deel van het werk.

Vaak is er een lichamelijke component aanwezig. Door dit uit te zoeken en te kijken hoe we kunnen voorkomen dat deze lichamelijke component terugkomt, probeer je nieuwe blessures voor te zijn.

In combinatie met Manuele therapie Methode Marsman kunnen we net een stapje verder gaan. Wat voor de ene persoon de perfecte zit op de fiets is, kan voor de andere persoon juist niet werken. Hetzelfde geldt voor hoe je zwemt, wat je hardlooptechniek is of je klimtechniek.

Dat de ene persoon beter kan fietsen met een bolle rug, maar de andere vanwege de anatomische bouw van zijn rug juist het stuur wat verder weg moet hebben, is cruciaal bij het opsporen van de oorzaak en het voorkomen van blessures.

Pijn tijdens het sporten is niet normaal! Laat kleine klachten niet groot worden! Zo verschillend als klachten kunnen zijn, zo verschillend kan ook de behandeling van een klacht zijn.

Dit kan variëren van het tapen van een overbelaste schouder ( diagnose na echo), het mobiliseren van de bovenrug en stabiliteitsoefeningen doen thuis, tot samen een looptraining doen in het bos om de juiste looptechniek te leren. Of het aanleren van een voor jou goede techniek van de apenhang of voetklem bij survival. De behandeling hoeft zich niet te beperken tot de praktijkruimte bij de sportbegeleiding. Soms is een analyse ter plekke de juist de manier om er achter te komen hoe iets anders moet.

Voetbal, korfbal, basketbal, volleybal, waterpolo, zwemmen, zeilen, windsurfen, kitesurfen, schaatsen, (race/mountain) fietsen, survival, hardlopen, wandelen, tennis, badminton, bergbeklimmen, motorcross, rugby, handbal, turnen, bowlen, fitness, boogschieten, cricket, duiken ( scuba), hanggliding, trampoline springen, roeien, kaatsen, fierljeppen, skiën, honk(base)bal, atletiek, paardrijden.

Naar boven

© 2017 Fysio Oudehaske

PRONIEK